START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Sebastian Busi

SEBASTIAN BUSI

Coordonator departament Consultanta Juridica si Comerciala
0728.778.778
sebastian@busi.ro

Servicii Infiintare Firma Student

Studentii care doresc sa isi deschida o afacere proprie sunt ajutati in demersul lor prin H.G. nr. 166/2003.
Potrivit acestui act normativ ei beneficiaza de anumite inlesniri cu privire la plata costurilor de infiintare, insa pentru a putea beneficia de aceste inlesniri ei trebuie sa indeplineasca anumite conditii.
Astfel, o prima conditie ar fi ca acestia sa urmeze cursurile unei universitati acreditate in Romania si sa aiba cetatenia romana. Stundentii straini nu pot beneficia de aceste beneficii.
De asemenea, numai stundetii romani cu varsta de pana la 30 de ani si care au promovat primul an de stiudiu (deci sunt cel putin in anul II) pot beneficia de hotararea guvernului.
Totodata, cei care doresc sa beneficieze de acest program se obliga ca in urmatorii 3 ani sa nu cesioneze sau instraineze total sau partial partile sociale sau actiunile detinute la societatea comerciala pe care au cosntituit-o. In caz contrar vor fi nevoiti sa ramburseze toate taxele si platile de care au fost scutiti.
Trebuie precizat ca, desi fondatorul nu are dreptul sa vanda sau sa cesioneze nici o actiune sau o parte sociala, acesta nu este obligat sa detina si calitatea de administrator in firma (putand fi un simplu angajat al acesteia).
Printre scutiri se numara urmatoarele taxe si plati:

 1. Taxele si tarifele pentru operatiunile de anmatriculare efectuate de Oficiul National al Registrului Comerţului;
 2. Taxele si tarifele pentru autorizarea functionarii comerciantilor, solicitate la constituire;
 3. Taxele si tarifele pentru obtinerea de la administratia publica locala a autorizatiei de desfaşurare a unor activitati economice an mod independent;
 4. Taxele pentru publicarea in Monitorul Oficial;
 5. Taxele de timbru pentru activitatea notariala, aferente actelor an cazul carora este prevazuta obligativitatea ancheierii acestora an forma autentica:
  • cand printre bunurile subscrise ca aport an natura la capitalul social se afla un teren;
  • cand forma juridica a societatii comerciale implica raspunderea nelimitata a asociatilor sau a unora dintre ei pentru obligatiile sociale;
  • cand societatea comerciala se constituie prin subscriptie publica.
Stundentii vor fi nevoiti totusi sa plateasca taxa de timbu si taxa de rezervare a denumirii, dar si sa depuna capitalul social minim prevazut de lege.
Aceste scutiri se vor aplica o singura data in cazul studentului care doreste sa beneficieze de ele.
De asemnea, in cazul in care mai multe persoane (studenti) doresc sa beneficieze de prevederile H.G. nr. 166/2003, este necesar ca fiecare asociat in parte sa indeplineasca conditiile prevazute de lege.

Acte necesare

Pentru infiintarea unei firme pentru studenti avem nevoie de la dvs. de urmatoarele acte:

 1. Copie de pe cartea de identitate sau pasaportul asociatilor / administratorului;
 2. Copie de pe actul de proprietate al spatiului unde SRL isi va avea sediul social (contract de vanzare cumparare, titlul de mostenitor etc.);
 3. Daca este cazul, acordul vecinilor si a asociatiei de proprietari;
 4. Specimen de semnatura data in fata notarului public de catre administrator;
 5. Adeverinta eliberata de catre institutia de invatamant superior acreditata al carei student este solicitantul din care sa rezulte ca indeplineste conditiile legale.

Fii cu un pas mai aproape. Scrie-ne!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Consilierul nostru va sta la dispozitie: 0728.778.778;