START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Sebastian Busi

SEBASTIAN BUSI

Coordonator departament Consultanta Juridica si Comerciala
0728.778.778
sebastian@busi.ro

Servicii Infiintare SRL

Societatea cu raspundere limitata (S.R.L.) este forma de organizare cu personaliate juridica alcatuita din unul sau mai multi asociati, dar nu mai mult de 50 de asociati. Trebuie precizat o persoana poate fi asociat unic intr-o singura societate cu raspundere limitata, iar o societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana nu poate avea calitatea de asociat unic intr-un alt SRL cu asociat unic.
Societatea cu raspundere limitata are un obiect de activitate principal si, daca asociatii doresc, unul sau mai multe domenii de activitate secundare. SRL isi poate alege orice domeniu de activitate inscris in codul CAEN, mai putin cele care sunt reglementate si organizate de legi speciale.
Avantajul mare pe care il prezinta SRL-ul este faptul ca raspunderea patrimoniala fata de terti se realizeaza limita capitalului social al societatii, iar capitalul social minim care trebuie depus la infiintarea unui SRL este de 200 RON.
Societatea cu raspundere limitata se infiinteaza printr-un Act constitutiv incheiat sub semnatura privata si semnat pe fiecare pagina de catre toti asociatii. In cazul in care printre bunurile subscrise ca aport la capitalul social se afla si bunuri imobile, actul constitutiv va trebui incheiat in forma autentica.
In cazul infiintarii unui SRL, este necesar ca nici unul dintre asociati sa nu fi fost condamnat pentru fapte economice de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal. Pentru dovedirea acestui fapt este necesar ca, la momentul infiintarii, sa se depuna de catre asociati / administratori etc. o declaratie pe proprie raspundere, autentificata la notarul public, in care sa se specifice ca acestia indeplinesc conditiile legale pentru a ocupa functiile respective.

Acte necesare

Pentru infiintarea unui SRL avem nevoie de la dvs. de urmatoarele acte:

  1. Copie de pe cartea de identitate sau pasaportul asociatilor / administratorului;
  2. Copie de pe actul de proprietate al spatiului unde SRL isi va avea sediul social (contract de vanzare cumparare, titlul de mostenitor etc.);
  3. Daca este cazul, acordul vecinilor si a asociatiei de proprietari;
  4. Specimen de semnatura data in fata notarului public de catre administrator;
  5. Declaratii notariale ale asociatilor si ale administratorilor din care se rezulte ca accepta si indeplinesc conditiile pentru detinerea respectivelor functii.

Fii cu un pas mai aproape. Scrie-ne!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Consilierul nostru va sta la dispozitie: 0728.778.778;