START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Sebastian Busi

SEBASTIAN BUSI

Coordonator departament Consultanta Juridica si Comerciala
0728.778.778
sebastian@busi.ro

Servicii Numire, Prelungire, Revocare Mandat Administrator

Administratorul este persoana care reprezinta societatea si care aduce la indeplinire vointa organelor de conducere ale societatii. Aceasta calitate poate fi detinuta atat de catre unul dintre asociati sau de catre o alta persoana din afara societatii, insa persoanele care nu indeplinesc conditiile pentru a fi fondatorul unei societati nu pot fi numite administratori.
De asemenea, calitatea de administrator poate fi detinuta in acelasi timp de mai multe persoane. In acest caz, administratorii vor raspunde solidar fata de societate pentru: realitatea varsamintelor efectuate de asociati, existenta reala a dividentelor platite, existenta registrelor cerute de lege si corecta lor tinere, exacta indeplinire a hotararilor adunarii generale si strica indeplinire a indatoririlor pe care legea si actul constitutiv le impun.
Administratorul poate fi numit pe o perioada nedeterminata sau pe o perioada limita. In cazul in care este numit pe o perioada de timp limitata, inainte de expirarea acesteia este necesar sa inregistrati la ONRC o mentiune de prelungire a mandatului administratorului.
De asemenea, in cazul in care doriti sa numiti un nou administrator al firmei, este necesar mai intai sa revocati mandatul administratorului actual si sa cereti inregistrarea numirii noului administrator.
Toate aceste proceduri de numire, prelungire sau revocare a administratorului firmei se vor realiza prin modificarea actului constitutiv.

Acte necesare

  1. Copii de pe C.I.;
  2. Declaratii notariale ale administratorilor din care se rezulte ca accepta si indeplinesc conditiile pentru detinerea respectivelor functii.;
  3. Specimen de semnatura data in fata notarului public de catre administrator.

Fii cu un pas mai aproape. Scrie-ne!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Consilierul nostru va sta la dispozitie: 0728.778.778;