START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Sebastian Busi

SEBASTIAN BUSI

Coordonator departament Consultanta Juridica si Comerciala
0728.778.778
sebastian@busi.ro

Servicii Obiect De Activitate

1. Autorizare

Orice societate comerciala sau o entitate profesionala fara personalitate juridica (P.F.A., I.I., I.F.) trebuie sa aiba un obiect principal de activitate autorizat de catre Registrul Comertului si, in unele cazuri, de catre alte institutii ale statului. Pe langa obiectul principal de activitate, societatiile si intreprinzatorii persoane fizice pot avea mai multe obiecte secundare de activitate. Nu este obligatoriu ca toate obiectele secundare de activitate trecute in Actul constitutiv sa fie autorizate. Unele dintre acestea pot fi autorizate in momentul inmatricularii sau pot fi autorizate ulterior, in functie de nevoiile comerciantului. Este important de mentionat faptul ca in cazul formelor de exercitare a unei profesii fara personalitate juridica, obiectul de activitate principal si cele secundare trebuie sa fie corespunzatoare studiilor absolvite. In acest sens, in momentul autorizarii unui obiect de activitate, intreprinzatorul persoana fizica trebuie sa puna la dispozitia Registrului Comertului documentele care atesta pregatirea profesionala pentru activitatea pe care doreste sa o desfasoare.
Obiectele de activitate pot fi autorizate fie la sediu social principal, la cel secundar (punct de lucru) sau la terti in functie de activitatile pe care le desfasurati efectiv la locurile mentionate.

2. Modificarea obiectului de activitate

Modificarea obiectului de activitate se poate face in mai multe moduri.
Prima situatie ar fi cea in care se schimba obiectul principal de activitate cu unul secundar care este inscris in Actul constitutiv. In aceasta ipoteza, mai intai se va radia obiectul principal de activitate, dupa care se va cere inregistrarea activitatii secundare ca si activitate principala. In situatia in care activitatea secundara nu este autorizata, va mai fi necesar si autorizarea acesteia inainte de inceperea desfasurarii efective a activitatii.
O alta situatie ar fi cea in care se doreste desfasurarea unei noi activitati, care nu este listata ca obiect secundar de activitate in Actul constitutiv. In cazul acesta, mai intai se va cere extinderea si autorizarea noului obiect de activitate, dupa care se va radia activitatea principala si se va inlocui cu noua activitate secundara autorizata. Tot acest proces se poate desfasura in cadrul unei singure cereri de inregistrare.

Acte necesare

  1. Copie de pe cartea de identitate sau pasaportul solicitantului;
  2. In cazul PFA, II, IF: documentele care atesta pregatirea profesionala pentru activitatea pe care doriti sa o desfasurati si sa o autorizati (diploma / acte de studiu etc.);
  3. In cazul PFA, II, IF: procura autentica;
  4. Actul constitutiv;
  5. Certificate constatatoare;
  6. Certificatul de inregistrare fiscala in original;

Fii cu un pas mai aproape. Scrie-ne!

Campurile marcate cu * sunt obligatorii.

Consilierul nostru va sta la dispozitie: 0728.778.778;